1 glas
Tequila 6.0 cl
Grenadin 2.0 cl
Apelsinjuice 15.0 cl
Iskuber
Tillbehör:
Apelsin 1.0 skiva
Rött cocktailbär 1.0 styck
Cocktailpinne
Collinsglas
Tillagning:
1. Fyll glaset till 2/3-delar med iskuber.
2. Fyll på med tequila och apelsinjuice.
3. Floata (toppa) med grenadin. (Ger "sunriseeffekt" eftersom grenadin sjunker till botten).
4. Garnera med apelsinklyfta och rött cocktailbär. Stick ner en cocktailpinne.
Harvey Wallbanger
1 glas
Vodka (okryddat) 4.0 cl
Galliano 2.0 cl
Apelsinjuice 20.0 cl
Iskuber
Tillbehör:
Apelsin 1.0 skiva
Barsked (lång sked)
Collinsglas
Tillagning:
1. Lägg iskuber i ett högt glas. Fyll på med med vodka och juice. Rör om.
2. Avsluta med lite galliano på toppen.
3. Dekorera med en apelsinskiva.
Ice Cream Mudslide
1 glas
Kahlua 2.0 cl
Baileys Irish Cream 2.0 cl
Vodka (okryddat) 2.0 cl
Vaniljglass 100.0 gram
Krossad is 25.0 dl
Tillbehör:
Chokladsås
Dessertglas
Blender el. mixer
Tjocka sugrör
Tillagning:
1. Häll alla ingredienser i en blender. Mixa till krämig konsistens.
2. Måla/ringla insidan av glaset med chokladsås, så att det sakta rinner ner och häll på glassmixen så att såsen stelnar.
1 glas
Vodka (okryddat) 4.0 cl
Galliano 2.0 cl
Apelsinjuice 20.0 cl
Iskuber
Tillbehör:
Apelsin 1.0 skiva
Barsked (lång sked)
Collinsglas
Tillagning:
1. Lägg iskuber i ett högt glas. Fyll på med med vodka och juice. Rör om.
2. Avsluta med lite galliano på toppen.
3. Dekorera med en apelsinskiva.
Ice Cream Mudslide
1 glas
Kahlua 2.0 cl
Baileys Irish Cream 2.0 cl
Vodka (okryddat) 2.0 cl
Vaniljglass 100.0 gram
Krossad is 25.0 dl
Tillbehör:
Chokladsås
Dessertglas
Blender el. mixer
Tjocka sugrör
Tillagning:
1. Häll alla ingredienser i en blender. Mixa till krämig konsistens.
2. Måla/ringla insidan av glaset med chokladsås, så att det sakta rinner ner och häll på glassmixen så att såsen stelnar.
Grandios
1 glas
Grand Marnier Rouge 3.0 cl
Vaniljvodka 3.0 cl
Jordgubbar (färska) 5.0 styck
eller jordgubbspuré 6.0 cl
Sweet & sour pulvermix 2.0 cl
Apelsinjuice 2.0 cl
Krossad is
Tillbehör:
Mynta (färska) 1.0 kvist
Jordgubbar (färska) 0.5 styck
Highballglas
Tunna sugrör
Tillagning:
1. Muddla jordgubbar i en shaker (alt. häll i jordgubbspure).
2. Häll i krossad is med övriga ingredienser i shakern. Skaka.
3. Häll upp i ett highballglas och garnera med en jordgubbshalva och myntakvist.
1 glas
Grand Marnier Rouge 3.0 cl
Vaniljvodka 3.0 cl
Jordgubbar (färska) 5.0 styck
eller jordgubbspuré 6.0 cl
Sweet & sour pulvermix 2.0 cl
Apelsinjuice 2.0 cl
Krossad is
Tillbehör:
Mynta (färska) 1.0 kvist
Jordgubbar (färska) 0.5 styck
Highballglas
Tunna sugrör
Tillagning:
1. Muddla jordgubbar i en shaker (alt. häll i jordgubbspure).
2. Häll i krossad is med övriga ingredienser i shakern. Skaka.
3. Häll upp i ett highballglas och garnera med en jordgubbshalva och myntakvist.
Finns mer recept på http://www.menyse.com/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar